Mindful HarTlopen

Wat is Mindful HarTlopen?

Hardlopen zonder de nadruk op de prestatie, snelheid of andere meetmomenten. Lopen door te luisteren naar je lijf en harT. Mindful HarTlopen is manier om ontspannen te bewegen, met aandacht voor ontspanning, plezier en bewegen waardoor je weer beter in je vel komt en ervaren dat bewegen gewoon LEUK is en je GOED doet. 

 

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar het hier en nu met een open en niet-kritische blik, zonder oordeel. . 

Je maakt kennis met de verschillende facetten van lopen en leert beter te luisteren naar je lichaam. Je wordt je bewust van je loophouding, je aandacht bij het lopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het hier en nu te lopen geniet je meer van het moment.

 

Veel hardlopers hebben moeite met hun ademhaling. Door middel van het aanleren van verschillende ademhalingstechnieken waardoor je beter leert luisteren naar je lichaam.

Doordat je beter leert luisteren naar je lichaam kun je bepalen op welke intensiteit je traint (zonder dat je daarvoor een hartslagmeter nodig hebt). Trainen op een lage intensiteit is goed voor je uithoudingsvermogen en voor de vetverbranding.

 

Hardlopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in je lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten voorkomen of reeds aanwezige klachten te verminderen.

Je ervaart hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten via een juiste ademhaling en lopen in het hier en nu.

 

Resultaat

Meer energie door een betere ademhaling, betere focus, makkelijker lopen en beter ontspannen.

Je hardloopprestaties verbeteren door alle technieken die je leert. Bovenal krijg je (weer) plezier in het bewegen. Gegarandeerd!

 

Kosten

De cursuskosten bedragen €99,- inclusief btw voor 5 bijeenkomsten van ca. 1 uur.   

 

Locatie

Mindful HarTlopen start vanaf de Haamen/ Oude Pastorie in Beek (L)

Contactgegevens

Floor Kengen

06 - 49944535

LoopmetFloor@gmail.com

    

Runningtherapie Nederland

Floor heeft de opleiding gevolgd bij Stichting Runningtherapie Nederland en is gecertificeerd runningtherapeut.

www.runningtherapie.nl

LoopmetFloor is aangesloten bij Runningtherapie Nederland.

 

Mindful HarTlopen