Wat is Runningtherapie

Runningtherapie is het inzetten van de rustige duurloop bij mensen met stressgerelateerde klachten als vermoeidheid, (dreigende) burnout of psychische klachten. Tijdens een intakegesprek gaan we aan de hand van een aantal vragenlijsten en een persoonlijk gesprek de startsituatie in beeld brengen. Aan de hand hiervan stellen we in onderling overleg een trainingsplan op uitgaande van de samen vastgestelde doelen. Afhankelijk van je eigen situatie en voorkeur, kun je ervoor kiezen om individueel of in groepsverband te starten met de runningtherapie.

Onder begeleiding van een deskundige runningtherapeut wordt er in 12 weken stapsgewijs toegewerkt naar een duurloop van 25-30 minuten afgestemd op jouw nivo en tempo. Je gaat 2x per week samen met de runningtherapeut op pad, individueel of in een kleine groep (4-6). De resultaten worden extra positief bevorderd indien je zelf ook nog een 3e keer als huiswerk gaat lopen. Je wordt begeleid door een deskundige runningtherapeut.

Runningtherapie is voor iedereen geschikt, je hoeft niet over een basisconditie te beschikken en het programma wordt helemaal op maat voor jou gemaakt! Het is voor iedereen een mogelijkheid om op een verantwoorde manier in beweging te komen en je beter te gaan voelen. Natuurlijk lost runningtherapie niet alle problemen op, maar uit diverse onderzoeken is wel gebleken dat runningtherapie goed werkt. Niet voor niets zeggen alle psychologen dat consequent bewegen heilzaam voor je is. Uit wereldwijde onderzoeken blijkt dat runningtherapie een positieve invloed heeft op:

- een depressie of sombere gevoelens
- herstel van een burn-out
- het ontwikkelen en vasthouden van een gezonde levensstijl
- het verminderen van overgewicht
- lichamelijke klachten waarvoor geen duidelijk aanwijsbaar lichamelijk probleem te vinden is (psychosomatische klachten)
- het leren omgaan met je agressie
- het verbeteren van een slechte lichamelijke conditie
- het verminderen van angstklachten of paniekaanvallen
- terugvalpreventie voor een depressie of burn-out

Loop met Floor is gevestigd in Beek (L) maar de trainingen kunnen op ieder gewenste locatie in Zuid Limburg gegeven worden.

Contactgegevens

Floor Kengen

06 - 49944535

LoopmetFloor@gmail.com

    

Runningtherapie Nederland

Floor heeft de opleiding gevolgd bij Stichting Runningtherapie Nederland en is gecertificeerd runningtherapeut.

www.runningtherapie.nl

LoopmetFloor is aangesloten bij Runningtherapie Nederland.

 

Mindful HarTlopen